Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MEGJELENT! - Az "Ássunk mélyebbre!" című könyv már kapható

- 2022. 02. 10. 14:44:00
MEGJELENT! - Az "Ássunk mélyebbre!" című könyv már kapható

A Budapesti Kortárs Keresztény Intézet gondozásában megjelent "Ássunk mélyebbre!" c. könyv hiánypótló mű, amely a Biblia mélyebb megismerését segíti.

Amikor a Biblia olvasásáról és megértéséről van szó, nem keresztény emberek és néhány hívő is sokszor egy veszélyes szófordulatot használ: "Nos, ez a te értelmezésed." Való igaz, hogy megfelelően körültekintő értelmezés nélkül szinte bármit "mondhat" a Biblia. Ez a kötet abból a meggyőződésből született, hogy van helyes és van helytelen módja a Biblia értelmezésének, és a szerzők segítenek abban, hogy helyesen tudjuk olvasni a Bibliát.

Az Ássunk mélyebbre! tizenhat olyan "szerszámot" kínál az olvasóknak, melyek segítségével bármely bibliai igeszakasz mélyére hatolva fedezhetik fel azt a jelentését, amely megfelel a bibliai szerző eredeti szándékának. Példákon keresztül mutatja be, hogy az egyes eszközök miként segíthetik az olvasót abban, hogy valami izgalmasra és fontosra bukkanjon egy-egy szövegben. Az "Ássunk mélyebbre!" feladatok pedig lehetőséget nyújtanak arra, hogy begyakoroljuk az adott eszköz használatát. A könyv tömörsége és könnyen olvasható formátuma ideális minden olyan keresztény számára, aki a legtöbbet szeretné kihozni a Bibliából, Isten szavának a pontos megértésére törekedve.

Nigel Beynon a londoni St. Helen's Bishopsgate ifjúsági lelkészeként ismerkedett meg és dolgozott együtt Andrew Sach-hal. Mielőtt ezt a könyvet megírták, három éven át együtt szolgáltak, hirdetve az evangéliumot ebben a gyülekezetben a diákok között. Andrew Sach teológiát tanult a londoni Oak Hill Collage-ban, jelenleg pedig a Londonban található greenwichi Grace Church lelkésze és a Cornhill Training Course oktatója.

Az alábbiakban néhány ajánlást adunk közre.

Ez a könyv egy olyan első osztályú szerszámkészlet, amely segítségünkre lesz a Biblia olvasásában és megértésében. A Biblia az a könyv, amelyet forgatva minden keresztény meghallhatja Isten hangját. Nem csupán a keresztény tudósok szakterülete. Nem kell értelmiséginek lenni ahhoz, hogy valaki olvassa és megértse a Bibliát. Sőt, ha meg akarjuk érteni azt, ami első olvasatra nem tűnik világosnak, a kulcs az, hogy engedelmeskedjünk annak, ami már világos. Azért imádkozom, hogy ez az eszköztár egyre több és több keresztényt bátorítson arra, hogy megújult lelkesedéssel közelítsen a Bibliához. (John Chapman ausztrál evangélista)

Nigel és Andrew remek könyvet írt arról, hogy miként lehet jobban megismerni Istent és Istennek az életünkre vonatkozó akaratát, illetve hogyan érdemes olvasni a Bibliát. Nekem nagyon tetszik. Sőt, azt hiszem, el is kezdjük használni a gyülekezetünkben. (Mark Dever, a washingtoni Capitol Hill Baptista Gyülekezet pásztora, a 9marks.org elnöke)

Végre kezünkbe vehetjük azt a könyvet, amelyet úgy vártunk; ezt a szerény méretű kötetet, amely világos, közérthető, megnyerő nyelvezettel fekteti le a biblikus igemagyarázat legfőbb alapelveit! Készletet fogok tartani belőle az irodámban a törekvő igehirdető-palánták megajándékozására és saját prédikálásom felfrissítésére. Ez a gyorsabb haladás útja minden igetanító és igemagyarázó számára! (R. Kent Hughes, a Wheaton College egyetemi gyülekezetének örökös vezető lelkésze, Illinois)

Kiváló, felhasználóbarát elvek gyűjteménye, amelyek segítenek a Biblia olvasójának egyre növekvő magabiztossággal és egyre helytállóbban megérteni és alkalmazni az Ige üzenetét. (David Jackman, a The Proclamation Trust korábbi elnöke)

Ez a könyv egyszerűen zseniális! Gyakorlatias, érthető, és forradalmasítani fogja azt, ahogyan a Bibliát olvassuk. Segít, hogy ne „McGyors, de nem túl tápláló” falatként, hanem inkább svédasztalos lakomaként tekintsünk a Bibliára. Ássunk mélyebbre, és ismerjük meg jobban Istent! (Linda Marshall, a Pure című könyv szerzője)

Mivel egyetemisták között szolgálok, állandóan keresem, milyen forrásokat adhatnék azoknak a lelkes, gondolkodó fiataloknak a kezébe, akik éheznek arra, hogy megismerjék és másoknak is megtanítsák Isten Igéjét. Remek hermeneutikai mű ez a könyv, de annál is több – végig kiemeli az igazság tekintélyét. Mélyreható, mégis közérthető, és pásztori lelkületet tükröz. Örömmel adom a diákjaim kezébe. (Jay Thomas, a Wheaton College gyülekezetének egyetemi lelkésze, Illinois)