Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Jeruzsálem: Anno Domini – társasjáték

21.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: TJ01-JERU
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Nem értékelt
Gyártó: Devir

Leírás és Paraméterek

Jeruzsálemben, időszámításunk 33. évében megjelent egy ember, aki megváltoztatta a történelem menetét. Városról városra járt, és egy másik világról beszélt. A szavai olyan valakinek a hatalmát és erejét sugározták, akinek nincs félelem a szívében, akinek hatalma van, és aki kimondja az igazságot. Ahogy népszerűsége egyre növekedett, a nép vallási vezetői, a Nagytanács és más templomi vének elkezdték fenyegetésnek tekinteni a tanításait. Úgy döntöttek, végleg elhallgattatják.

Este Jézus hű követőivel, a tanítványokkal összegyűlt egy asztal körül, hogy megosszák egymással a kenyeret és a bort, de még a saját tanítványai is azon vitatkoztak, hogy ki érdemli meg a legjobb helyet a Mester közelében.
Ők még nem tudják, de ez az utolsó közös eseményük: Az Utolsó vacsora!

A Jeruzsálem: Anno Domini játékban minden játékos a názáreti Jézus követőinek egyik közösségét képviseli, akik a közeli városokból és falvakból érkeztek Jeruzsálembe.
Igyekezzünk csatlakozni az Utolsó vacsora helyszínén tartott összejövetelhez, ültessük le az apostolokat a vacsorához és üljünk a lehető legközelebb Jézushoz és apostolaihoz, hiszen minél közelebb kerülünk annál több pontok kapunk majd a játék végén: Ezt kártyák kijátszásával és a begyűjtött nyersanyagok ügyes és taktikus felhasználásával tehetjük meg.
További pontokat is kapunk a begyűjtött és meghallgatott Példabeszéd lapkákért is.

A táblán különböző bibliai helyszínekre (Jeruzsálemi piac, a Puszta, a Hegy, a Tó és a Templom) küldjük követőinket, hogy követ, kenyeret és halat szerezzünk, valamint denáriusokat vagy kártyákat, amelyek több és újabb akciókat is lehetővé tesznek számunkra. Választhatunk többek között a Példabeszéd meghallgatása, Jószándék kinyilatkoztatása, Követő megszólítása akciók közül, amelyekkel leülhetünk Az Utolsó Vacsora asztalához, vagy nyersanyagokat is szerezhetünk.
Mindez addig történik, amíg a Nagy Tanács türelme elfogy, és amikor ez bekövetkezik, a játék végét ér és a legtöbb győzelmi ponttal rendelkező játékos nyer!

A modern társasjáték az év egyik legnagyobb meglepetése, egyrészt a bátor és hihetetlenül tematikus témaválasztásával, másrészt az egyszerű és meglepően logikus felépítésű játékmechanikájával és szabályaival.
Jó játékot és kellemes szórakozást!

Jellemzők:

  • 1-4 játékos részére
  • 12+ éves kortól
  • Kb. 90 perc játékidő
  • Magyar nyelvű kiadás
  • Családi társasjáték
  • Stratégiai társasjáték
  • Egyedül is játszható
  • Közepes nehézségű eurogame
  • Biblia téma
  • Kézből gazdálkodós, pakliépítés, munkáslehelyezés

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!