Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az apostolok hagyománya – Szabados Ádám

3.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: KOKGRE-SZA-APHAGY
Elérhetőség: 1 db raktáron
Nem értékelt
Gyártó: Károli Gáspár Református Egyetem

Leírás és Paraméterek

Szabados Ádám könyve két nagy kérdésre keresi a választ: beszélhetünk-e történetileg igazolható normatív hagyományról az egyetemes egyház életében, és ha igen, hogyan lehet körülhatárolni ezt a hagyományt. A szerző szerint mindkét kérdésre az apostoli tekintély adja meg a választ.

A könyv három nagy részből áll. Az első célja az újszövetségi apostolfogalom kutatástörténetének áttekintése, valamint a fogalom eredetének és egységességének tisztázása, illetve az apostolok tekintélyes körének behatárolása.

A második rész a hagyomány eredetének pluralista és formakritikai magyarázatai helyébe javasol olyan alternatívát, amely számol egy kezdeti legitim, megbízható és normatív - hiszen apostoli - hagyomány létezésével.

A harmadik rész azt vizsgálja, hogy az apostoli tekintély hogyan működött a hagyománnyal való kapcsolatában - és arra a következtetésre jut, hogy az apostolok tekintélye alá volt rendelve a Jézustól kapott legkorábbi hagyománynak, ugyanakkor egyetlen legitim megfogalmazója is ennek a hagyománynak.

Szabados Ádám monográfiája - amely a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán 2019-ben megvédett doktori disszertációjának átdolgozása - nemcsak hasznos, de végig érdekfeszítő olvasmány is mindenkinek, aki szeretné jobban ismerni és érteni az apostolok szerepét a keresztény hit kezdeti megfogalmazásában.

ISBN szám 9789634146582
Kiadás éve 2020
Kiadó Károli Gáspár Református Egyetem
Kivitel kartonált
Méret 226 x 159mm
Oldalszám 350

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!