Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Evangéliumi Kiadó

Rendezés:

D. L. Moody élete – Arthur P. Fitt

1.500 Ft
D.L. Moody /1837-1899/ Egy világhírű evangélista élete.

Egy fiatal amerikai, aki cipőkereskedésben eladó volt, az evangéliumi világ egyik legnagyobb hatású evangélistája lett. Az igehirdetései és az általa elterjesztett evangéliumi énekek ma is az egész világon ismertek.

A hit nemes harca – Spurgeon, C. H.

1.600 Ft

Több mint negyven évig munkálkodott teljes odaadással Londonban az ezernyolcszázas években C. H. Spurgeon, ez a szenvedélyes és kompromisszumot nem ismerő prédikátor. Prédikációit minden héten hatalmas példányszámban nyomtatták ki és eljutottak Amerikába, de Ausztráliába és Afrika bozótosaiba is. Igehirdetései ma is hatnak, nem veszítettek valamikori erejükből és eredetiségükből.

Az ószövetségi igemagyarázatai azt bizonyítják, hogy a hit nemes harcát harcolni a gyakorlatban kell, ahogyan azt a Biblia mondja. Ennek a felrázó könyvnek a témái többek között “Noé bárkája és az özönvíz”, “Mózes döntése”, Családi reform avagy Jákób második látogatása Bételben”, “Nincs kímélet”, “A férfi akinek hozzáragadt a keze a kardjához”.

Isten ígéreteinek tárháza – Spurgeon, C. H.

1.600 Ft
Az Isten ígéreteinek tárháza napi támogatást nyújt a hitéletben. 365 ígéret olvasható ebben a gyűjteményben, amelyet a mindenható Isten ígért népének. Spurgeon egy-egy rövid igeszakaszt bont ki lapról lapra.

Íme néhány ezekből:

  • Mindvégig szeret
  • Felel az őszinte bűnvallásra
  • Ő visszajön
  • Isten örömmel ad stb.
Ezek az ígéretek Isten iránti bizalmunkat növelik. Reggeli 5-10 perc Istennel töltött idő másképp indítja napot. Ő kerül a központba és nem a problémák.

Biblia és etikai nevelés (segédkönyv a Biblia oktatáshoz) – David Gooding és John C. Lennox

1.500 Ft
Az erkölcsi magatartás mindig hitbeli meggyőződésből fakad. Ha ez a hit a Szentírás szerinti, Istenből fakad, akkor meg kell ismerni először a Bibliát, utána megfogalmazni, mit hiszünk annak alapján (dogmatika), s akkor lehet beszélni arról, hogyan akarunk helyesen cselekedni ennek szellemében (etika). Ez a könyv tudományos igényességgel ezt a három lépést teszi meg mindezt úgy, hogy azokra van tekintettel, akik még nem ismerik a Szentírást.

A nagy evangéliumi katasztrófa – Francis A. Schaeffer

1.600 Ft
Az ismert 20. századi teológus, Francis A. Schaeffer halála előtt 1984-ben utolsóként írt könyve pontosan előrejelzi, mi történik, amikor az evangéliumi keresztyénséget eltéríti a világi kultúra. Történelmi, filozófiai és teológiai ismereteit felhasználva éles szemmel mutat rá arra, milyen következményekkel járhat, ha a keresztyének nem foglalnak nyíltan állást a vízválasztó kérdésekben.
Vajon már annyi kompromisszumot kötöttünk az igazság és az erkölcs területén, hogy szinte semmi sem maradt, ami mellett kiállnánk? Az evangéliumi keresztyénség eladta magát a világnak?
Ez a könyv rávilágít az alkalmazkodás és kompromisszumokra hajlás tragikus következményeire a társadalomban és a keresztyénségben.

Determinált hit? – Isten szuverenitása, szabadság, hit, emberi felelősség – John C. Lennox

2.600 Ft
A „Determinált hit?” című könyv azoknak íródott, akik érdeklődnek az Isten szuverenitására, az ember szabadságára és felelősségére vonatkozó kérdések iránt, esetleg ezek a témák fejtörést okoznak számukra. John Lennox azért ragadott tollat, hogy segítsen megérteni e kérdés bibliai nézőpontját.

A tudomány valóban eltemette Istent? – John C. Lennox

1.500 Ft
A tudomány és a vallás viszonyának kiváló, érvekkel alátámasztott újraértékelése, amely új fényben világítja meg napjaink fő vitáit. "El kell olvasnia mindenkinek, aki el szokott tűnődni az élet legfontosabb kérdésein." - Alister McGrath a történelmi teológia professzora. Ez a rövid könyv több, mint csupán a címében feltett mély kérdés kritikai elemzése. Tudományos deketívtörténet, amely gondolkodásra készteti az olvasót, ahogy apránként helyükre kerülnek a bizonyítékok.

Bibliai etika – Chambers, O.

1.000 Ft
Mi az erkölcsi parancs, mi a személyiség, és milyen hatással kell legyen ránk az, hogy Istenhez tartozunk? Ezeket a kérdéseket boncolgatja a szerző, aki etikáját gyakorlati módon fogalmazza meg.

Biztosak lehetünk az evangéliumokban? – Peter J. Williams

1.500 Ft
Az evangéliumok történeti hitelessége mellett érvel könyvében Peter Williams, újszövetség-kutató. Megvizsgálja a nem keresztyén forrásokat, összegzi, milyen pontossággal tárják elénk a bibliai beszámolók a korabeli kulturális hátteret, összeveti ugyanazoknak az eseményeknek különböző leírásait, és kitér arra is, hogyan hagyományozódtak a szövegek évszázadokon keresztül.

A buyufa alatt – Paul White

900 Ft

Állatmesék az afrikai dzsungelből
Egy afrikai törzs tábortűz körüli tanulságos állatmeséinek köntösében bibliai igazságok elevenednek meg. Szó esik barátságról, igazságról, gonoszságról, bizalomról, jó és rossz erkölcsről, balgaságról... Izgalmas történetek a majmok világából, ahol a tanganyikai dzsungeldoktor kórháza fekszik.

A kor, amelyben Jézus élt – Dr. William H. Marty

1.500 Ft

Ismerd meg Jézust jobban azáltal, hogy megérted, mi formálta azt a világot, amelyben Ő élt!
Néha nehéz eligazodni az Újszövetségben, mivel egy teljesen más korszakba lépünk a Biblia olvasásakor. Zavarbaejtő szokások, ismeretlen helyek és csoportosulások, érthetetlen vallási konfliktusok és politikai viszonyok. Hogyan alakultak ezek ki?
Ismerjük meg a kort, amelyben Jézus élt, és ámuldozzunk azon, hogyan készítette fel Isten a világot arra az Egyetlenre, aki aztán teljesen megváltoztatta azt!