Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Budapest-Pasaréti Református Egyházközség

Rendezés:

Istentől kapott fegyverzet - Cseri Kálmán

1.250 Ft
Isten megváltott gyermeke Krisztus harcosa, aki a hit szép harcát vívja naponta. Sokan azt gondolják: Atyám kegyelmébe fogadott Krisztus áldozata árán, innentől sima az út a mennyei célig.

Felismerték őt – Cseri Kálmán

1.200 Ft

Az első húsvét délutánján két szomorú férfi indult haza Jeruzsálemből Emmausba. Tele voltak keserűséggel, minden reményük elveszett, mivel Jézust két nappal előbb megölték. Néhány óra múlva azonban ugyanez a két ember sietett vissza Jeruzsálembe, a szívük telve volt örömmel, a szájuk örömhírrel - teljesen megMi történt közben? S lehetséges-e ma a mi életünkben ehhez hasonló változás? Erről szól ez a könyv. változtak.

Foltozni vagy átöltözni? – Cseri Kálmán

700 Ft 450 Ft
36%

A megtérésről sok vita folyik. Pál apostol egy képpel így szemlélteti ennek a lényegét: vetkőzzétek le a régi természetet, és öltözzétek fel Krisztust. Vagyis eszerint a megtérés, illetve az újjászületés: átöltözés. Természetesen nem csak a külső, az "öltözet" megváltozását jelenti, hanem alapvető belső, mély változást, ami a semmiből való teremtéshez hasonlít. "Aki Krisztusban van, új teremtés az" (2Kor 5,17). Ez a négy igehirdetés ezt próbálja minél egyszerűbben megfogalmazni, ragaszkodva a bibliai kijelentéshez.

Gyógyító beszélgetés – Cseri Kálmán

1.200 Ft 1.080 Ft
10%

A legtöbbünknek vannak a szívünk mélyén olyan sebek, sérelmek, bűnök, titkok, kérdések, amikről nem szívesen beszélünk, de amik annál inkább nyomasztanak. Ha azonban valaki úgy kérdez rá, hogy az bizalmat ébreszt bennünk, megnyílik a szív, és kicsit megkönnyebbülünk utána. Jézus tudott így kérdezni, és Ő nem csak egy kis megkönnyebbülést adott, hanem igazi megoldást, a sebekre gyógyulást, a bűnökre bocsánatot, a kérdésekre érdemi választ. Így beszélt annak idején a samáriai asszonnyal, és így szólít meg ma is sokunkat: új életet, önmagát kínálva. Aki neki önti ki a szívét (sérelmeit, bűneit, titkait, kételyeit), az kap helyette tőle békességet, reménységet, feladatot, mondanivalót, mások iránti szeretetet. Erről szól ez a könyv.

Hogyan ad Isten győzelmet? – Cseri Kálmán

1.200 Ft 1.080 Ft
10%

Ez a történet arról szól, hogyan adott Isten győzelmet óriási túlerővel szemben is azoknak, akik bíztak benne.

Jónás – Cseri Kálmán

1.200 Ft 1.080 Ft
10%

Jónás története a mai kor tükrében.

Jósafát – Cseri Kálmán

1.500 Ft 1.350 Ft
10%

Jósáfát király Dávid egyik késői utóda. Abban a sötét korban, amiben élt, olyan volt ő, mint egy fénylő szövétnek. Pedig neki is volt hitbeli erőtlensége és erkölcsi bukása, ő is volt engedetlen Isten igéjének. De meg tudta bánni bűnét, és ragaszkodott Istenhez. Ezért pozitív példa mégis számunkra. A hívő élet buktatóit és győzelmeit szépen megfigyelhetjük életében. Ma különösen is nagy szükségünk van pozitív példaképekre. A televízió, a filmek, a sajtó sok negatív hőst állít elénk. Sokan már a gyilkosnak drukkolnak, és észre sem veszik, hogy szörnyű bűn emberéletet kioltani. A Szentírás sok igazi hőst mutat be nekünk, akik tudtak másokért élni, áldozatot hozni, jó ügyekért lemondani a maguk élvezeteiről. A legfőbb példa pedig számunkra a mi Urunk Jézus Krisztus, aki mondta is: "példát adtam néktek".

A kapernaumi százados - Cseri Kálmán

1.500 Ft 1.350 Ft
10%
Ha valaki rosszul lesz, orvost hívnak hozzá. Lehet, hogy az orvos azt mondja: itt már nem lehet segíteni, előbb kellett volna szólni. Vagy ezt: ez nem az én területem, hívjanak hamar egy másik szakorvost. De az is lehet, hogy megvizsgálja a beteget, megállapítja a baj okát és segít. A százados azonban olyan hatalmasnak látta Jézust, hogy azt mondta: neked nem is kell eljönnöd a beteg szolgámhoz. Itt kimondod, hogy mit akarsz, és a szolga otthon meg fog gyógyulni. Ez a történet bátorít minket, hogy annak lássuk Jézust, Aki Ő valójában, és ezért merjünk Benne sokkal jobban bízni. Neki valóban minden lehetséges. Az is, ami az embereknek lehetetlen.

Ki a mi Istenünk? – Cseri Kálmán

1.500 Ft 1.350 Ft
10%

A mi Istenünk ma is elhív embereket az ő szolgálatára, akik Istentől kapott karizmájukkal úgy tudják forgatni ezt a kétélű kardot, úgy tudják szólni … Igehirdetés sorozat egy része, amely a Pasaréti Református Gyülekezetben hangzott el Cseri Kálmán vezető lelkész előadásában.

Mit ünnepelünk húsvétkor? – Cseri Kálmán

270 Ft 243 Ft
10%

Cseri Kálmán rövid írása a húsvét lényegéről: Krisztus kereszthalálára, feltámadásáról és az üdvösségről szól.

A törvény betöltése – A tízparancsolat magyarázata – Cseri Kálmán

2.200 Ft 1.980 Ft
10%

A tízparancsolat magyarázata.Ahogy közeledünk Jézus Krisztus második eljöveteléhez ,úgy kerül az ember egyre távolabb a Tízparancsolattól.Isten világos parancsainak a félretétele mindig katasztrófához vezet, ennek lehetünk ma szomorú tanúi.

Uram, hogy lássak! – Cseri Kálmán

890 Ft 800 Ft
10%

Bartimeus, a vak koldus történetének magyarázata.

Mit hoz a jövő? – Cseri Kálmán

500 Ft 450 Ft
10%

Sokszor kérdezzük már magunktól és egymástól, szorongva, reménykedve, sőt félve találgatunk sok mindenről, amit nem tudunk. Ki hogyan viszonyul a jövőhöz? Mit vár tőle? Ez a legfontosabb, hogy milyen jövőképünk van?

Újonnan kell születnetek – Cseri Kálmán

1.500 Ft 1.350 Ft
10%

Sokunkban megszólalnak ilyen kérdések: Ki vagyok én, mit érek, és kinek vagyok fontos? Mit értem el eddig az életemben? Mindenki szembetalálja magát egyszer az istenkérdéssel. Van vagy nincs? Ha van: lehet-e Vele találkozni?

Vak voltam – most látok – Cseri Kálmán

890 Ft 800 Ft
10%

Ez a történet azt a kijelentést szemlélteti: "Embereknél ez lehetetlen, de az Istennél minden lehetséges".

Amikor eljött a pünkösd napja… – Cseri Kálmán

270 Ft 243 Ft
10%

Jézus mondja: "Újonnan kell születnetek. A szél arra fúj, amerre akar, hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hova megy: így van mindenki, aki a Lélektől született."

A házasság válságai – Cseri Kálmán

700 Ft 450 Ft
36%

A legjobb házasságban is támadhat feszültség, adódhatnak bajok, válságba kerülhet két ember kapcsolata. Nem az a végzetes baj, ha egy házasságban feszültség támad, hanem az, hogy ezt nem tekintik betegségnek, ha elkezdik magyarázni, mentegetni, takargatni. Átmentegetni holnapra, meg a jövő hétre, ahelyett, hogy lelepleznék, nevén neveznék és együtt legyőznék. Akkor kerülhetők el tehát a válságok és küszöbölhetők ki a feszültségek, ha nem két akarat győzködik egymással, hanem egy akaratra jutnak ketten, és az az egy akarat érvényesül. Hívő emberek számára kétségtelen, hogy ez Isten akarata kell hogy legyen. Hívő embereknek éppen a házasság komoly iskola arra, hogy megtanulják szív szerint imádkozni Dávid könyörgését: "Taníts engem a Te akaratodat teljesítenem, mert Te vagy Istenem, és a Te jó Leleked vezéreljen engem az egyenes földön." (Zsolt 143, 10)

A tökéletes szeretet – Cseri Kálmán

499 Ft 450 Ft
10%

Ha becsületesek vagyunk, és ismerjük önmagunkat, be kell vallanunk, hogy elsősorban másoktól várjuk a szeretetet.

Az bizonyos, hogy mindnyájunkban van egy jó adag szeretetéhség. Van, aki bevallja, van, aki nem. Ady Endre becsületes volt, ő kertelés nélkül leírta: Szeretném, hogy ha szeretnének, mert olyan jó szeretettnek lenni. És valóban jó, ebben nyilván mindannyian egyetértünk.

Mit értünk szereteten? Mi jellemzi Isten szeretetét? Mitől lesz tökéletes a szeretet? És ki képes arra?

Füzetünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.