Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Biztosak lehetünk az evangéliumokban? – Peter J. Williams

1.500 Ft
Menny.:db
Cikkszám: KOEV-PJW-BIZTEV
Elérhetőség: Utolsó 3 db raktáron
Nem értékelt
Gyártó: Evangéliumi Kiadó

Leírás és Paraméterek

LÉTEZIK BIZONYÍTÉK AZ EVANGÉLIUMOK TÖRTENETI HITELESSÉGE MELLETT?

Az evangéliumok – Máté, Márk, Lukács és János evangéliuma – Jézus földi életét és tanításait mutatják be. De elfogadhatjuk történelmileg hiteles forrásként ezeket az írásokat? Mi a bizonyíték arra, hogy a leírt dolgok valóban megtörténtek?
Az evangéliumok történeti hitelessége mellett érvel könyvében Peter Williams, újszövetség-kutató. Megvizsgálja a nem keresztyén forrásokat, összegzi, milyen pontossággal tárják elénk a bibliai beszámolók a korabeli kulturális hátteret, összeveti ugyanazoknak az eseményeknek különböző leírásait, és kitér arra is, hogyan hagyományozódtak a szövegek évszázadokon keresztül.

„A kimagasló szakmai tudással, mégis rendkívül olvasmányos stílusban író Williams az újszövetségi szövegtudományok világszínvonalú kutatója, aki végigvezeti az olvasót az evangéliumok megbízhatóságának történelmi bizonyítékain. Ez a könyv elénk tárja, hogy miért észszerű bízni az evangéliumokban.”
Edward Adams
a londoni King’s College Újszövetség Tanszékének professzora

PETER J. WILLIAMS (PhD, Cambridge-i Egyetem) a Tyndale House, Cambridge vezetője, ami a világ egyik legrangosabb Bibliakutató Intézete. Korábban az Aberdeeni Egyetem Újszövetség Tanszékének docense volt, jelenleg az International Greek New Testament Project elnöke, valamint az ESV Translation Oversight Commitee tagja.

ISBN szám 9786155624971
Kiadó Evangéliumi Kiadó
Kivitel puhakötés
Méret 197 × 142mm
Oldalszám 152

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!